Garderoben i Mora | Garderobens varumärken
Boomerang, Joafama, Replay, Sensai, Henri Lloyd, Colmar, Primeboots, North Sails, Mac Scott, Parajumpers, Superga, Hunter, Custommade, Morris, Holebrook, Dolmite, NYDJ
15343
page,page-id-15343,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive
colmar
SENSAI
Hunter
butiken
Astrid

Våra varumärken

Boomerang

År 1976 grundandes detta svenska företag av Kenneth Andram och Peter Wilton.
Boomerang är ett företag som håller sig i framkant när det kommer till klassiska plagg för människor som uppskattar ett tidlöst och härligt mode. Inspirationen kommer från havet, naturen och det
klassiska skandinaviska.

Replay

Replay grundades 1978 av modedesignern Claudio Buziol. Varumärkets koncept hör i hop med namnet, att tolka och återskapa vintagekläder i linje med dagens mode. Att granska material är en stor process för företaget, vilket också gör att Replay vänder sig till de som uppskattar kvalité. Replay har en handgjord look som kombinerar nutidens mode med vintage.

Primeboots

Primeboots har sitt ursprung från 1900-talet Valverdena del Calzado i Spanien.
Alla stövlar och skor är gjorda för hand på ett speciellt sätt som gör att den är slitstark och håller i flera år, ibland till och med årtionden.  Tack vara innersulan av läder får stövlarna en unik passform utformad efter ägarens egna fötter. Primeboots är alltså bekväma, slitstarka och snygga.

Parajumpers

Parajumpers grundades 1963 av Anotinio Paulon. Från början var Parajumpers stickade kläder men började ganska snart att satsa på hållbara ytterkläder. I Alaskas hårda klimat finns en räddningsgrupp män och kvinnor som kallas Parajumpers. De är tränade för att klara extrema räddningsaktioner. Parajumpers ytterkläder är inspirerade och tillägnade dessa tappra män och kvinnor.

Holebrook

Holebrook ägs sedan 1990 av Peter och Tina Karstorp. Holebrook inspireras av de Bohusländska sjöbodarna, av vinden och de salta västerhavet. Holebrooks kollektioner är ofta stickade plagg som passar både till vardags, på sjön eller som härliga överdragsplagg. Den svenska havskusten syns både i såväl utseende, funktion som i färgskalor. De jobbar med högkvalitativa material. Holebrooks kläder är alltså slitstarka, sköna och vackert marina.

NYDJ

År 2003 grundades det amerikanska jeansmärket NYDJ som blev sitt revolutionerande koncept med bekväma jeans som är smickrande för figuren. Jeansen har en fördelaktig gördeleffekt med deras patenterade ”Criss-cross”-söm, och en lyftande effekt av baken.  Midjan på jeansen är högre dels för att ge en smalare silhuett men samtidigt ge ökad komfort.

Colmar

Redan på 1920-talet grundades Colmar av Mario Colombo. Visionen var att tillverka moderiktiga, skräddarsydda och främst tekniskt avancerade skidkläder. Colmar bhar blivit en succeoch har bland annat tillhandahållit kläder till världseliten inom skidåkning. År 2009 introducerade Colmar sportkläderna Colmar Originals. Kläderna genomgår alltid noggranna tester för att kunna erbjuda kunderna kläder av högst kvalitet.

Jofama

Mr Niss Oskar Jonsson grundade Jofama i Malung år 1926. Idag är Jofama ett av Skandinaviens största och äldsta skinnföretag. Jofama står för en väldigt hög kvalitet. De satsar mycket på mode och design och samarbetar med artister och andra kända personer som Marie Serneholt, Efva Attling och bloggaren Kenza.

Superga

Superga skor startades redan 1913 av Walter Martiny i Turin, Italien. Skor med gummisulor var då en modenyhet och när Superga sneakers kom med sina vulgariserade gummisulor 1925 blev de en riktig succé. Supergas vision har alltid varit att göra skor och sneakers av högsta kvalitet, i en klassisk och tidlös design.

Hunter

Hunter är en skotsk tillverkare av gummistövlar, jaktstövlar och jaktkängor. Hunter stövlar har högsta kvalité med fantastisk passform och komfort. De har en formad insida soms töd för hålfoten, anti-bakteriellt foder och en unik latexkonstruktion som gör den starka stöveln enormt flexibel.

Dolmite

Dolmite grundades redan 1897 av den 17-åreige Giuseppe Garubio. Dolmite är kända för att ha utvecklat ett eget designsystem för sina skor. Systemet har utvecklats av ett team äventyrare som vet vad som krävs av en produkt för att klara tuffa förhållanden. Dolmite tillverkar allt från kläder och mössor till handskar och skor. Dolmite leverar stil, komfort, och funktion.

Henrylloyd

Mr Henri Strzelecki, en polsk soldag som efter andra världskriget bosatte sig i Manchester, upptäckte på 1960-talet nylonmaterialet Bri-Nylon. Mr Strzelecki tyckte själv mycket om att segla och beslutade sig för att skapa Henri Lloyd. Företaget skapade sig alltså  från början ett namn genom att tillverka högkvalitativa och moderiktiga seglarkläder. Idag säljer de dock allt från väskor och skor till många olika varianter på plagg. Den röda tråden är dock fortfarande de marina.